nieuws

MH nr. 14 2001

Horeca

Een interview met Henk Huismans en Frans Hassink van Herberg De Klomp in het Overijsselse Vilsteren over biologisch koken. In Business/De Zaak staat de Indische franchiseketen Javaanse Jongens centraal en met een knipoog naar de zomer worden alvast drie vegetarische recepten gegeven. Bovendien deze week een extra café katern.

Back to basic met bio

Gevoed door voedselschandalen als BSE en mond- en klauwzeer zien steeds meer restaurants brood in biologisch koken. Bij Herberg De Klomp in het Overijsselse Vilsteren waren ze hun tijd ver vooruit. Daar koken ze al vijf jaar biologisch.

Javaanse jongens

De Indische restaurants van Javaanse Jongens Franchise schieten als paddestoelen uit de grond. Aspirant-franchisenemers vallen massaal voor de doordachte formule; Indische omaatjes zwijmelen bij de traditionele keuken met hele kruiden.

Koken met een knipoog naar de zomer

Nu de eerste voorboden van de zomer zich melden, wordt het weer echt leuk in de keuken. De asperges steken hun kop op en fijne kruiden en eetbare bloemen zijn weer volop verkrijgbaar. Garry de Boer verwerkte deze en andere ingrediënten in drie bruikbare vegetarische gerechten.

Café X-tra

In het café-katern een reportage over Jeroen en Annemiek Zwagerman. Het tweetal zwaait in Amersfoort de scepter over verschillende cafés. De zaken vallen op door hun diversiteit in uitstraling. In een reportage over dit mini-imperium in de Keistad zegt Jeroen Zwagerman zich nog lang geen ‘grote jongen’ te voelen.

Reageer op dit artikel