nieuws

MH nr. 15 Chaos en omzetverlies door keukenbrand bij Burger King

Horeca

Brand in de keuken bij de Burger King-vestiging op Schiphol heeft voor chaos op de luchthaven gezorgd.

Geëvacueerde passagiers en personeel werden opgevangen in het Sheraton Hotel. Het fastfoodrestaurant op de luchthaven moest enkele dagen dicht in verband met technisch onderzoek. Hoeveel omzetverlies en schade de keukenbrand veroorzaakt heeft, kan BK-woordvoerster Daniëlle van den Bighelaer niet zeggen. De vestiging op de luchthaven is volgens haar de best renderende Burger King ter wereld.
Als mogelijke oorzaak voor de keukenbrand worden steekvlammen in de grill genoemd. Volgens Van den Bighelaer staat nog niet voor 100 procent vast dat dat de brandoorzaak is. Zij wil eerst het onderzoek van de technische recherche afwachten. Verschillende bronnen melden echter dat personeelleden de hele zondag al problemen hadden met de grill. Zij moesten van de restaurantbedrijfsleiding doorwerken. Van den Bighelaer verklaart dat er wel vaker vlammen vrijkomen tijdens het grillen van hamburgers. ,,Waarschijnlijk hebben er onervaren personeelsleden aan de grill gestaan.’’ Volgens de zegsvrouw van de keten zijn er voldoende veiligheidsmaatregelen genomen. Alle keukenapparatuur wordt drie keer per maand gecontroleerd.
Mocht onderzoek uitwijzen dat de brand door nalatigheid van Burger King is ontstaan, dan kan de hamburgerketen erop rekenen dat de luchthaven maatregelen neemt tegen het concern. Wat er concreet gaat gebeuren, kon een woordvoerster van de luchthaven afgelopen dinsdag niet zeggen.

Reageer op dit artikel