nieuws

Militairen wel op Salon Culinaire

Horeca

De traditionele culinaire krachtmeting tijdens de vakbeurs Horesca in Zuidlaren, Salon Culinaire, vierde dit jaar zijn veertigste verjaardag.

Vier dagen lang werd in verschillende categorieën gestreden om de prijzen. De wedstrijden van Salon Culinaire werden omlijst door een 24-tal standhouders die op culinair gebied actief zijn. De militaire koks, die tijdens de BBB eind januari nog verstek moesten laten gaan wegens personeelsproblemen, waren op de Salon Culinaire wel aanwezig om de militaire eer te verdedigen. Drie dagen lang streden zij in hun mobiele veldkeukens om de prijzen. De eerste prijs werd uiteindelijk gewonnen door Garnizoen Nasag, gelegerd in Seedorf. Tweede werd Team THG 930 SQN Koninklijke Landmacht van de Vliegbasis Gilze-Rijen en derde werd Team 41 herstel cie kazerne, ook uit Seedorf. Overigens viel ook in de wedstrijd Salon Culinaire à la Minute een militaire kok in de prijzen: P. Thiele van de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda werd tweede, achter kok Van der Heyden van het Rotterdamse Park Hotel.

Reageer op dit artikel