nieuws

Misset Horeca nr. 13 2001

Horeca

De redactie ontmoet tijdens een bliksembezoek aan Parijs een pionierster van de gastronomische, biologische keuken, kwam in de driesterrenhemel van Alain Ducasse en sprak met landgenoten die het Nederlands nog niet verleerd zijn. Verder: energie besparen in mediterrane keuken; een verslag over AC-hotels die onder het mes gaan en een overzicht van terrasoverkappingen.

Ook traditie trend in Parijs

Er zijn veel hippe bars en restaurants, maar ook de traditionele horeca is in Parijs nog volop trend. De redactie van Misset Horeca deed tijdens een bliksembezoek wat voorjaarsindrukken op.

Energie besparen in mediterrane keuken

Castellum Novum in De Meern is een Zuid-Europees getint restaurant. Een originele Portugese houtsgrill siert de open keuken van het horecabedrijf. Verder zijn alle apparaten in de keuken aangesloten op het zogenaamde Ecotron-systeem. Daardoor wordt er zuinig omgesprongen met stroom.

AC-hotels onder het mes

De hotels van AC gaan fors onder het mes. De keten – eigendom van de Italiaanse modereus Benneton – moet een vlottere uitstraling krijgen. Ondanks de miljoeneninvestering is niet het hotel, maar het wegrestaurant de belangrijkste activiteit.

Terrasoverkapping: sfeervolle functionaliteit

Niets uitnodigender dan een terras op een warme zomerdag. Toch is het vaak niet de zon, maar de schaduw die de aantrekkelijkheid van een terras bepaalt. Wie zich oriënteert op het gebied van de terrasoverkappingen zal merken dat er nogal wat keuze is. Een overzicht van de mogelijkheden aan het begin van een nieuw terrasseizoen.

Reageer op dit artikel