nieuws

Misset Horeca nr. 16 2001

Horeca

Deze week: De ervaringen van buitenlandse ondernemers in Nederlands, de ongelukkige start van Café De Boemel en lentekriebels resulteren bij Marsha Neeter (chef-kok van ’t Burgermeestershuys in Amersfoort) in een drietal kleine kaart-gerechten.

Let’s go Dutch

Buitenlandse ondernemers weten de weg naar de Nederlandse horeca te vinden. Eenmaal bezig maakt de ondernemer kennis met de nationale regelgeving, uitgaanscultuur en personeelsproblemen. Misset Horeca informeerde bij vier ondernemers naar hun bevindingen.

Onwaarschijnlijke startproblemen

Café De Boemel in Enschede is geboren onder een ongelukkig gesternte. De lokale vuurwerkramp, de brand in Volendam en tal van kinderziekten wierpen hun schaduwen over de start. Het begin was rampzalig. In De Balans het onwaarschijnlijke relaas van Hilde van der Stoel.

Voorjaarsgerechten met lam

De lente doet veel mensen denken aan dartelende lammetjes in de wei. Ook voor chef-kok Marsha Neeter van ’t Burgermeestershuys in Amersfoort vormen lam en lente een inspiratiebron. Ze maakte een drietal kleine kaart-gerechten waarin het vlees van de lentedieren op verschillende wijzen is verwerkt.

Strakke lamswijnen

Lamsvlees komt in veel restaurants traditiegetrouw in de lente voor op de menukaart. De vraag waarover het wijnpanel zich dit keer buigt, is welke wijn geschikt is voor bij de lam. In het Rosarium in Amsterdam proefden vijf heren drie lamsgerechten in combinatie met 12 rode wijnen.

Reageer op dit artikel