nieuws

Nachtclubs New York huren ambulances

Horeca

Een aantal nachtclubs in de wijk Manhattan in New York huurt particuliere ambulances in om de vele drugsgebruikers die een overdosis hebben genomen naar het ziekenhuis te brengen. Dat meldde de Amerikaanse krant The New York Times vrijdag.

De politie ontdekte dat particuliere ziekenauto’s worden ingezet na klachten van een ziekenhuis dat in de weekeinden steeds meer jongeren met een overdosis binnenkrijgt. Het personeel klaagde dat de drugsgebruikers vaak op weg naar het ziekenhuis niet genoeg medische hulp krijgen.

De clubs zouden ambulances huren voor zo’n 225 dollar (ruim 550 gulden) per uur, om mensen die een overdosis GHB (gammahydroxyboterzuur), een XTC-achtige stof, hebben genomen te beschermen. ‘In diverse clubs in de buurt sterven mensen aan GHB’, aldus de manager van de Roxy-club. ‘Als mensen neervallen, is bellen met het alarmnummer 911 nutteloos. Ik doe dit voor mijn klanten zodat ze geen hartstilstand krijgen.’

Loco-burgemeester Washington van New York, vindt de maatregel ‘belachelijk’ en dreigt de clubs te sluiten in verband met het drugsgebruik. Het gebruik van particuliere ambulances maakt het volgens hem moeilijker om een beeld te krijgen van het aantal mensen dat naar het ziekenhuis gaat. Ook verliest de politie op die manier zijn controle, omdat zij nooit meer wordt ingeschakeld als er iets gebeurt.

Reageer op dit artikel