nieuws

Nazorg betrokkenen cafébrand Volendam

Horeca

Voor zeker 2000 personen is de komende jaren psychosociale nazorg nodig ten gevolge van de cafébrand in Volendam. Dit blijkt uit het rapport ‘Regiovisie psycho-sociale zorg Volendam’, van onder meer de RIAGG, GGD en het Advies & Informatiecentrum Het Anker in Volendam. Het rapport wordt in mei gepubliceerd.

Volgens P. Reijers van Het Anker is het aantal van 2000 mede gebaseerd op de ervaringen met nazorg na de vuurwerkramp in Enschede en de brand in een Zweedse discotheek in 1998. Die brand kostte destijds het leven aan 63 jongeren. ‘
In beide gevallen is gebleken dat slachtoffers, familieleden en andere betrokkenen lang na de ramp nog om psychosociale hulp vroegen’, aldus Reijers. ‘We verwachten dan ook dat de piek in individuele psychosociale nazorg pas in 2003 of 2004 bereikt wordt.’
De duur van de nazorg verschilt volgens Reijers per individu. ‘Dat kan variëren van een bezoek aan de huisarts tot langdurige psychologische begeleiding.’

Reageer op dit artikel