nieuws

Nieuwe brasserie in Limburgs stadion

Horeca

Martinair Partyservice opende onlangs in het nieuwe Parkstad Limburg Stadion een brasserie. Dit stadion in Kerkrade is de thuishaven van voetbalclub Roda JC.

De brasserie is dan ook ‘D’r Herjod’ gedoopt, naar een liedje dat de Roda-supporters vaak zingen. In het Nederlands betekent dit zoveel als ‘Here God’ (die uiteraard moet zorgen voor veel Roda-doelpunten).
De brasserie krijgt een open keukenformule. In het restaurant-gedeelte (ca. 100 zitplaatsen) worden dagelijks wisselende menu’s geserveerd. Gasten krijgen echter geen menukaart voorgeschoteld. Ze kunnen kiezen uit vlees, vis en vegetarische voor- en hoofdgerechten, waarbij de tafel wordt ‘volgezet’ met verschillende schaaltjes warme en koude hapjes. Voor- en hoofdgerecht komt op 47,50; met dessert betaal je 62,50. In het verhoogde cafégedeelte (ca. 50 zitplaatsen) kunnen gasten terecht voor tapas en andere hapjes.
Er wordt in een eigen keuken ter plekke vers gekookt. ,Het ligt in de bedoeling dat binnenkort vanuit de stadion-keuken ook extern wordt gecaterd,, vertelt junior producer Bonny Wilbrink, die verantwoordelijk is voor sales en planning.
D’r Herjod is dinsdag t/m vrijdag geopend van 11.00 tot 19.00 uur en zaterdag van 10 tot 17.00 uur. Op dagen dat Roda JC een thuiswedstrijd speelt, kunnen kaarthouders er een lunch of diner reserveren.

Reageer op dit artikel