nieuws

Noordelijke eettenten frauderen

Horeca

Eigenaren van pizzeria’s, Chinese restaurants en shoarmazaken in Groningen, Leeuwarden en Emmen frauderen op grote schaal. Dat blijkt uit een onderzoek van het Regionaal Interdisciplinair Fraudeteam Noord (RIF-Noord). Het RIF-team heeft onderzoek gedaan bij 85 bedrijven in de steden.

Op dit moment is in totaal voor ruim ƒ 2 miljoen aan belastingfraude gevonden. Omdat het onderzoek naar een aantal ondernemingen nog niet is afgerond, verwacht wethouder T. Bruinsma van de gemeente Groningen dat dit bedrag oploopt tot ƒ 5 miljoen. De vreemdelingendienst heeft tijdens het onderzoek veertien illegalen aangetroffen. Voor een aantal van hen is de uitzettingsprocedure in gang gezet.
Uit boekenonderzoeken blijkt bovendien dat de helft van de ondernemers de administratie niet op orde heeft. In veel gevallen wordt onder meer de omzet onjuist aangegeven en wordt het aantal gewerkte uren van het personeel niet vastgelegd.

Reageer op dit artikel