nieuws

Noorder dierenpark op biologische tour

Horeca

Het Noorder Dierenpark in Emmen opent per 1 juli een biologisch restaurant met 200 zitplaatsen en 100 terrasstoelen. De eetgelegenheid wordt net buiten het park gebouwd, op de traverse naar het dierenpark toe. Mensen kunnen er straks louter uit biologische ingrediënten bestaande gerechten nuttigen.

Volgens de directie van het park past de biologische restaurantformule in haar beleid het publiek op recreatieve wijze zeer nauw bij de natuur te betrekken. Dat betekent in de praktijk bijvoorbeeld dat er geen vlees meer van mestkalveren in de gerechten zal worden verwerkt. Ook ingrediënten waarin chemische stoffen zitten verwerkt, worden niet meer in de keuken gebruikt.

Walvis
Wil Deiman, huidig chef horeca en partijen in het dierenpark, krijgt de leiding over het lunch/diner-restaurant. ‘Trekpleister’ in de eetgelegenheid wordt een acht meter brede en 36 meter lange replica van een walvis. Hierin komen onder meer alle facilitaire voorzieningen (keuken, buffetten, toiletten) en een educatieve ‘video wall’ voor kinderen.

Het Noorder Dierenpark herbergt al een vijftal eetgelegenheden. Stapsgewijs zal de komende jaren in deze zaken de switch van gangbaar naar biologisch worden gemaakt. Er worden al biologische kroketten en hamburgers verkocht, terwijl een dergelijke braadworst binnenkort wordt geïntroduceerd.

Reageer op dit artikel