nieuws

Overlast door mkz-crisis valt nog mee

Horeca

In de laatste week van maart, bij het ter perse gaan van deze Snackkoerier, valt de overlast voor cafetaria’s in getroffen mond- en klauwzeer (mkz) gebieden nog mee.

‘Leveranciers en klanten kunnen nog gewoon naar de zaak komen’, meldt Fenno Vrielink van cafetaria ’t Bakhuus in Olst. ‘Als voorzorgsmaatregel hebben we bezuinigd op personeel, je weet niet wat er nog komt.’
Marco van Oosterhout eigenaar van Mico-bar in Sprang-Capelle heeft wel de nodige hinder ondervonden. Zijn cafetaria was geregeld onbereikbaar. ‘Donderdag 22 maart was de straat afgesloten. Enkel bestemmingsverkeer mocht erdoor. Maandag 26 maart ook, toen waren de winkels hier gesloten. Ik laat mijn voorraad zo vroeg mogelijk komen.’
Zijn collega Toon Rijken van Snack-Corner in Sprang-Cappelle heeft geen last van de mkz-crisis. ‘De straat voor mijn zaak is wel een paar keer afgesloten, maar klanten uit het dorp konden mijn zaak gewoon bereiken. Daar moet ik het toch van hebben.’

Reageer op dit artikel