nieuws

Politie kent schutter coffeeshophouder

Horeca

De politie weet wie de man is die maandagavond met een automatisch wapen de eigenaar van een coffeeshop op de Eendrachtsweg in Rotterdam verwondde. Maar zij wil verder geen details over zijn identiteit prijsgeven, aldus een woordvoerster.

De man vuurde maandagavond tientallen kogels af. In eerste instantie schoot hij op een groepje mannen die met elkaar stonden te praten. Daarbij raakte niemand gewond. De mannen gingen ervandoor en vluchtten onder andere een koffieshop binnen. De bedrijfsleider daarvan liep naar buiten en werd bij een tweede salvo in zijn hoofd geraakt. Hij is inmiddels geopereerd, aldus de politiewoordvoerster. De schutter ging ervandoor via de Witte de Withstraat.

Niet onveilig
Burgemeester Opstelten van Rotterdam heeft woensdag ondernemers en omwonenden van de Eendrachtsweg en de Witte de Withstraat uitgenodigd voor een gesprek. Dat zal nog deze week plaatsvinden. Het gebied staat overigens niet bekend als onveilig. Dat was tot enkele jaren geleden wel zo, maar een gemeentelijk offensief om het gebied op te kalefateren heeft effect gehad. Onder andere is alle overlastgevende horeca inmiddels gesloten. Ervoor in de plaats zijn bijvoorbeeld galeries en enkele grote restaurants gekomen.

Reageer op dit artikel