nieuws

Promotie van Duitse wijnen

Horeca

Duitse wijnen zijn lekker en goed te combineren met maaltijden, zo stelt het Informatiebureau voor Duitse wijn.

Uit recent onderzoek is gebleken dat Nederlanders wel interesse hebben in droge Duitse wijnen, maar verder weinig kennis hebben over witte wijn van onze oosterburen. Om informatie te verstrekken over Duitse wijnen en tegelijkertijd het imago hiervan op te poetsen is het bureau vorige week dinsdag een promotiecampagne gestart.
Een 20-tal wijnspeciaalzaken heeft het kwaliteitslabel ‘Wein speciaalzaken’ verkregen. Deze winkels verkopen een topassortiment Duitse wijnen uit onder meer de Mosel-Saar-Ruwer-streek, Reinhessen en Franken. Startsein voor de campagne vormde een lunch bij Imko’s in IJmuiden. Chef-kok en eigenaar Imko Binnerts serveerde zeven amuses, begeleid door twee Wein Speciaalzaakwijnen per gang.

Reageer op dit artikel