nieuws

Redelijke paasdrukte ondanks MKZ

Horeca

Nederland heeft ondanks mond- en klauwzeer en slecht weer met Pasen toch nog 825.000 buitenlandse toeristen getrokken.

Toerisme en Recreatie Nederland spreekt van ‘redelijke paasdagen’. Vorig jaar kwam er een miljoen buitenlanders, maar dat was dan ook een topjaar. Een gewone Pasen trekt meestal zo’n 875.000 buitenlanders, iets meer dus dan deze keer.Tweederde van de buitenlanders bestond ook dit jaar weer uit Duitsers. Het aantal verblijfstoeristen was lager dan normaal, maar ook dagjesmensen kwamen deze keer minder op de been. ,,Die beslissen vaak pas op het laatste moment of ze erop uittrekken. Het weer is daarbij meestal doorslaggevend”, zegt een woordvoerder. De klos waren vanzelfsprekend de mkz-gebieden. Bungalowparken hadden wel een goede bezetting, maar door het weer hadden mensen in campingbezoek minder zin.Het mkz weerhield de mensen er vooral van naar de dierentuinen te gaan. Die moesten dalingen van bezoekersaantallen tot 37 procent incasseren. Maar ook de attractieparken en zelfs de musea trokken minder belangstellenden. In totaal kwamen in attractieparken, musea en dierentuinen gemiddeld 17 procent minder mensen dan op vergelijkbare dagen in andere jaren.

Reageer op dit artikel