nieuws

Rekenmodel juiste energieaanbieder

Horeca

Vooruitlopend op de liberalisering van de energiemarkt kunnen horecaondernemers zelf uitrekenen bij welk energiebedrijf zij straks het goedkoopst kunnen inkopen. Koninklijk Horeca Nederland (KHN) heeft een rekenmodule ontwikkeld waarmee drie energieaanbieders met elkaar vergeleken kunnen worden.

Voor KHN-leden staat de rekenmodule op internet en is te vinden via www.horeca.org. Met dit hulpmiddel kunnen ondernemers op eenvoudige wijze berekenen welke energieaanbieder het voordeligst is. Hieraan liggen verschillende factoren ten grondslag, zoals dag-, nacht-, en weekeind verbruik en de af te nemen hoeveelheid energie. KHN is een overeenkomst aangegaan met drie energieleveranciers.

Offertes
Aan de hand van de uitkomst van het rekenmodel maakt de ondernemer een keuze. Deze kan vallen op een van de drie leveranciers waarmee KHN samenwerkt, maar de ondernemer houdt een vrije keuze. De uitkomst van het rekenmodel kan ook als basis dienen bij het aanvragen van offertes bij andere leveranciers.

Reageer op dit artikel