nieuws

Reünie bij 111-jarig restaurant Dorrius

Horeca

Zo’n vijftig oud-medewerkers van het ‘oude’ restaurant Dorrius ontmoetten op 25 maart hun nieuwe Dorrius-collega’s. Aanleiding voor de reünie was het 111-jarig bestaan van het restaurant, in 1890 opgericht door de familie Dorrius.

De familie vestigde haar gelijknamige biljartcafé in 1890 aan de Spuistraat in Amsterdam. In 1987 moest het restaurant wegens tegenvallende bedrijfsresultaten de deuren sluiten. Toen uit onderzoek bleek dat Amsterdamse restaurantbezoekers met name de Hollandse keuken in hun stad misten, besloot het Crowne Plaza Amsterdam City Centre op haar locatie aan de Nieuwezijds Voorburgwal het oude Dorrius in ere te herstellen. Op 21 december heropende restaurant Dorrius 1890 met het originele interieur uit de Spuistraat.
De door het hotel opgespoorde oud-medewerkers werden onthaald op een reüniediner. Na afloop van het informele samenzijn kreeg iedereen een fles ‘Dorriander’ mee, een bitter dat speciaal voor restaurant Dorrius is samengesteld.

Reageer op dit artikel