nieuws

‘Rond werkt simpelweg het prettigst

Horeca

Geen haar op het hoofd van Peter Essinger van cafetaria Peter en Annie in Son zou er ooit aan denken om een bakwand met vierkante potten aan te schaffen. ‘Ik werk al heel lang met de ronde en ik vind die simpelweg het prettigst’. Essinger spreekt uit ervaring, want hij assisteerde geruime tijd een collega die wél was overgestapt op het vierkante model.

‘Ik kon er maar niet aan wennen. Zelfs na langere tijd niet. Ik ben het er dan ook niet helemaal mee eens dat manden minder kruimels zouden veroorzaken. Als je niet goed met de spaan weet om te gaan en niet langs de zijkant schept, ja, dan loop je kans op beschadigingen. Maar die loop je net zo goed als je flink met zo’n mand schudt. Bovendien vind ik een nadeel van het mandsysteem dat de kans niet is uitgesloten dat bij het ophalen bij een te hoog vetpeil de helft van de frites nog in de bak zit.’
Helemaal eens is Essinger, in het bezit van een Florigo, het met collega Ties dat het hanteren van een (te) grote schep de nodige spierkracht vergt. ‘We hadden er ook zo een, maar omdat we veel vrouwelijke parttimers in dienst hebben, is die inmiddels vervangen door een veel kleiner exemplaar. Die is voor iedereen goed hanteerbaar. Maar nogmaals, het gaat erom hoe je er mee om gaat. Maar datzelfde geldt ook voor manden.’

Reageer op dit artikel