nieuws

Slachtoffer schietpartij is coffeeshophouder

Horeca

De 30-jarige Rotterdammer die maandagavond in Rotterdam met een automatisch wapen werd beschoten, is de bedrijfsleider van de coffeeshop waarvoor het incident plaatsvond.

De schutter had het in eerste instantie voorzien op een groepje mannen dat voor een naastgelegen café stond te praten. Volgens een politiewoordvoerder maakte het slachtoffer geen deel uit van dit clubje. Een luid geratel weerklonk maandagavond aan de Eendrachtsweg in Rotterdam. Een nog onbekende man vuurde met een volautomatisch wapen tientallen kogels af op een groepje mannen dat met elkaar stond te praten. Wonder boven wonder raakte volgens een politiewoordvoerder bij dit eerste salvo niemand gewond. Het clubje stoof uiteen en enkele mannen zochten dekking in de aan de Eendrachtsweg gelegen coffeeshop. Bij een tweede salvo raakt de bedrijfsleider van de coffeeshop gewond. Hij was juist naar buiten gekomen om te zien wat er aan de hand was. Of deze man toevallig is geraakt, kan de politiewoordvoerder niet zeggen. Wel is volgens hem al duidelijk dat de man zich niet bevond in het groepje personen waar de schutter het even daarvoor op had voorzien. Volgens de woordvoerder zijn tijdens het incident zeker veertig kogels afgevuurd. De politie is dinsdag de gehele dag bezig geweest met het horen van tientallen getuigen. Een aantal van hen zegt volgens de politie de schutter ‘wel eens te hebben gezien’.

Reageer op dit artikel