nieuws

Snackkoerier nr. 7 2001

Horeca

De snackbranche is verdeeld over prijsverhogingen door de vleescrisis. Verder: aandacht voor de Cafetaria van het Jaar-verkiezing en een interview met Jan Willem Grievink die ervan overtuigd is dat supermarkten de horeca in gaan en daarmee geduchte concurrenten worden van de fastfoodbranche.

Snackbranche verdeeld over prijsverhogingen

Een aantal cafetariaketens adviseert haar leden om de verkoopprijzen van snacks te verhogen als reactie op de prijsverhogingen die enkele snackproducenten hebben aangekondigd als gevolg van de BSE-crisis en de MKZ uitbraak. Overigens lijken niet alle fastfoodketens dit voorbeeld op korte termijn te volgen. Zij vinden een prijsaanpassing voorbarig.

Cafetaria van het Jaar-verkiezing van start

De vakwedstrijd Cafetaria van het Jaar is weer van start gegaan. Het is de tiende editie van een competitie die het vak en de branche op een nóg hoger niveau wil brengen. Op 17 september is bekend welk bedrijf de opvolger wordt van Cafetaria De Smulhoek in Bergschenhoek.

Snacken in de super

Cafetariahouders hebben met betrekking tot buiten-de-deur-eters nog weinig concurrentie te duchten van supermarkten. Aan die veilige gedachte komt wellicht snel een eind. De supermarkt staat aan de vooravond van een verschuiving van freshfood naar gastfood, zo verwacht Jan Willem Grievink van marktonderzoekbureau Cap Gemini / Ernst & Young.

IJsfabrikanten introduceren 17 nieuwe handijsjes

De lente is begonnen en de zomer maakt zijn opwachting. De inkoop van handijsjes kan beginnen. Maar liefst 17 nieuwkomers staan op stapel. Rood, blauw, in een wikkel of op een stokje, Snackkoerier toont ze allemaal.

Reageer op dit artikel