nieuws

Sporters drinken weinig alcohol

Horeca

Een alcoholcontrole bij een groot aantal sportkantines in Eindhoven en omgeving heeft dinsdagavond nauwelijks overtredingen opgeleverd. De politie weet volgens een woordvoerster niet of dat komt omdat de sporters verstandig omgaan met drank of dat een uitvoerige voorlichtingscampagne preventief heeft gewerkt.

Bij de actie waren 82 politiemensen betrokken. Ze controleerden enkele tientallen kantines. Ruim 2300 sporters moesten blazen. Daarbij vielen slechts twaalf overmatige innemers door de mand. Enkele weken geleden vond een soortgelijke controle plaats. Ook toen was de score gering. De politie is van plan de komende tijd nog vaker van dit soort controles te houden. De woordvoerster zegt blij te zijn met het geringe aantal overtredingen. ‘Het is niet ons streven om zoveel mogelijk bonnen te schrijven. We willen het verkeer veiliger maken en dat lukt kennelijk op deze manier.’

Reageer op dit artikel