nieuws

Telefoontjes over gevaarlijke flessen

Horeca

Frisdrankfabrikant Vrumona heeft vrijdag ruim vijfhonderd telefoontjes gekregen over mogelijk gevaarlijke flessen met de frisdrank Royal Club Fruits de Pays. De glazen literflessen jus d’orange kunnen namelijk ‘ontploffen’ als ze worden aangeraakt. Vrijdag waarschuwde Vrumona daarvoor in een advertentie in de ochtendbladen.

Volgens een woordvoerster van het bedrijf zijn er op het speciale telefoonnumer (0800-0996696) nog geen ongelukken met de flessen gemeld. Van de klanten met Royal Club Fruits de Pays heeft Vrumona vrijdag 80 procent in kaart gebracht. Door een fout in de productie is in een aantal van de flessen nagisting opgetreden, waardoor die bij de minste aanraking kapot kunnen barsten. Het bedrijf dringt erop aan de flessen niet aan te raken.
Iedereen die de flessen bezit, krijgt persoonlijk bezoek van een vertegenwoordiger van Vrumona. Die zal dan met behulp van beschermende materialen de mogelijk gevaarlijke flessen onschadelijk maken door de dop los te schroeven. Hoeveel bezoeken zij vrijdag al hebben afgelegd is volgens een woordvoerster van Vrumona niet bekend. De geur en de smaak van de sinaasappelsap wijken door het nagisten duideljk af, maar het sap is volgens Vrumona niet gevaarlijk is voor de gezondheid.

Ontplofbare flessen
De fabrikant haalt alle 270.000 flessen Fruits de Pays jus d’orange terug die op dit moment in omloop zijn. Er zijn echter veel minder ontplofbare flessen, aldus een woordvoerster van het bedrijf. Alleen die van 28 februari vormen een risico. ‘Maar omdat we mensen afraden om de flessen aan te raken, ook om te kijken welke datum erop staat, halen we alles terug.’
De glazen retourflessen van een liter inhoud worden volgens Vrumona voornamelijk gebruikt in de horeca. Slechts een enkele supermarkt of slijter verkoopt deze jus d’orange. Alle andere verpakkingen van Royal Club Fruit de Pays zijn veilig, aldus de fabrikant.

Reageer op dit artikel