nieuws

Tijdverlies door controles

Horeca

Groothandels in de door mond- en klauwzeer (mkz) getroffen gebieden kunnen cafetaria’s nog steeds goed bevoorraden. Toch zijn de gevolgen van de mkz-crisis goed te merken. Chauffeurs worden veelvuldig gecontroleerd en lopen daardoor het nodige tijdverlies op. Ook is de crisis soms merkbaar in de portemonnee van de grossiers.

De horecaleveranciers in de driehoek Deventer, Apeldoorn, Zwolle lopen door de controles veel oponthoud op. ‘Onze vrachtwagens worden tien tot vijftien keer op een dag gecontroleerd’, meldt Frans Töller van horecagroothandel Brouwer in Kampen. ‘Als we daardoor ergens later dan afgesproken aankomen, hebben onze klanten daar echter wel begrip voor. De problemen vallen nu nog mee, maar de chauffeurs maken wel extra uren.’

Horesca Lieferink uit Twello verloor twee vrachten door de mkz-crisis. ‘Leveringen aan cafetaria’s gaan gewoon door’, vertelt Pascal Paree van Horesca Lieferink. ‘Feit is dat onze vrachtwagens door de vele controles vertraging hebben. Twee van onze wagens moesten zelfs vers vlees en zuivel achterlaten bij een controlepunt.’

Paree vreest dat Horesca Lieferink meer omzet gaat missen: ‘We leveren aan bedrijven in de toeristische sector, die hebben al veel annuleringen voor de Paasdagen.’
Wilco Jansen van groothandel Sligro bevestigt ook dat de cafetaria’s nog steeds goed te beleveren zijn in de mkz-gebieden. ‘Nu gaat het nog, maar wie weet komt er morgen wel een verbod.’

Reageer op dit artikel