nieuws

Toch ww personeel strandtenten

Horeca

Personeel van de strandtenten kan na het seizoen naar alle waarschijnlijkheid toch aanspraak maken op een werkloosheidsuitkering (ww).

Het LISV (Landelijk Instituut Sociale Verzekeringen) is onder druk van onder meer MKB Nederland bereid om terug te komen op een eerder genomen besluit strandpersoneel na het seizoen geen ww-uitkering meer te geven. Aanleiding voor het besluit was het idee dat seizoenswerkers in de horeca en aanverwante bedrijfstakken niet op klimatologische gronden zonder werk zouden komen te zitten. De strandtenthouders zijn het daar niet mee eens. Zij moeten aan het eind van de zomer immers hun bedrijven afbreken.
Behalve dat de ww-maatregel wordt teruggedraaid voor personeel van strandtenten, zal hij voor andere seizoensbedrijven in de toeristische sector vermoedelijk pas in 2004 gaan gelden.

Reageer op dit artikel