nieuws

Toch ww personeel strandtenten

Horeca

Personeel van strandtenten kunnen na het seizoen naar alle waarschijnlijkheid tóch aanspraak maken op een werkloosheidsuitkering (ww).

Het LISV (Landelijk Instituut Sociale Verzekeringen) is onder druk van onder meer MKB Nederland bereid om terug te komen op een eerder genomen besluit strandpersoneel na het seizoen geen ww-uitkering meer te geven. Dat meldt een betrouwbare bron.
Reden voor het besluit om de ww te schrappen was het gegeven dat seizoenswerkers in de horeca en aanverwante bedrijfstakken niet op klimatologische gronden werkloos worden. De strandtenthouders zijn het daar niet mee eens. Zij moeten aan het eind van de zomer immers hun bedrijven afbreken.

Behalve dat de ww-maatregel vrijwel zeker wordt teruggedraaid voor personeel van strandtenten, zal hij voor andere toeristische seizoensbedrijven vermoedelijk pas in 2004 gaan gelden.

Reageer op dit artikel