nieuws

Training om drankmisbruik tegen te gaan

Horeca

De commissie die de introductieweek voor eerstejaars studenten in Groningen organiseert, gaat haar medewerkers dit jaar voor het eerst trainen op het onderkennen en tegengaan van drankmisbruik. Zowel de tappers als de begeleiders worden geoefend op het bewuster verstrekken van alcohol op feesten en evenementen.

‘Hoe moet je te werk gaan als iemand al te veel gedronken heeft en toch nog meer bier wil?’ noemt woordvoerder M. Koenraads van de Kommissie Eerstejaars Introductie (KEI) als voorbeeld. ‘Hoe kan je iemand die toch agressief overkomt op verantwoorde wijze nee verkopen?’ De maatregel is een initiatief van de KEI-commissie en de adviescommissie introductietijd, waarin toxicologische experts en vertegenwoordigers van de Rijksuniversiteit Groningen zitten.

Liter jenever
De adviescommissie werd in het leven geroepen nadat Reinout Pfeiffer, een 18-jarig aspirantlid van het studentencorps Vindicat Atque Polit, vier jaar geleden overleed tijdens de introductietijd. De jongen stierf na het drinken van een liter jenever.
De professionele tappers in de cafés die studenten bezoeken tijdens de introductietijd werden al eerder gemotiveerd een cursus te volgen om bewuster om te gaan met het verstrekken van drank.

Reageer op dit artikel