nieuws

Veghelse horeca wil meer kwaliteit

Horeca

De horeca in de gemeente Veghel moet meer kwaliteit bieden. Dat bleek tijdens een regionale horecadag. Tegen de landelijke ontwikkeling in groeit de horeca in de Brabantse gemeente sterk, maar is er te veel middelmaat.

Vooral het aantal betere restaurants in Veghel blijft achter, zo blijkt uit onderzoek van de Rabobank. Hetzelfde geldt voor de kwaliteit van het logiesaanbod. In Veghel beschikt een gemiddelde kamer over 2,59 sterren, aanzienlijk minder dan het landelijk gemiddelde van 3,18. Volgens de ondernemers zelf zijn er goede mogelijkheden voor de horeca. De gemeente Veghel telt 35.000 inwoners en 25.000 arbeidsplaatsen, voornamelijk actief in de grote industriegebieden rond Veghel.

Langetermijnvisie
Maar de beroepsbevolking maakt nauwelijks gebruik van de lokale horecavoorzieningen. Dit jaar gaat een commissie van ondernemers, gemeente en banken daarom aan de slag met een langetermijnvisie voor de horeca in Veghel.

Reageer op dit artikel