nieuws

Volendam krijgt waarnemend burgemeester

Horeca

De waarnemend burgemeester van Edam-Volendam blijft anderhalf jaar in functie. Dat heeft de provincie Noord-Holland vrijdag bekendgemaakt. Vanwege de bijzondere situatie in de gemeente door de cafébrand wordt de burgemeestersvacature pas na de gemeenteraadsverkiezingen in 2002 opengesteld.

Commissaris van de koningin Van Kemenade heeft donderdagavond een gesprek gehad met de fractievoorzitters en wethouders van Edam-Volendam over de invulling van de burgemeestersvacature. De huidige burgemeester F. IJsselmuiden maakte vorige week bekend dat hij na de raadsvergadering van 12 april terugtreedt.

Vacature
Het is gebruikelijk dat een waarnemend burgemeester wordt benoemd als er plotseling een vacature ontstaat. De bedoeling is dat de waarnemend burgemeester van Edam-Volendam op 16 april wordt benoemd. De naam van de waarnemer wordt naar verwachting op 13 april bekend gemaakt.

Reageer op dit artikel