nieuws

Voorarrest Nico van der Valk verlengd

Horeca

De rechter-commissaris heeft het voorarrest van de 60-jarige Nico van der Valk met dertig dagen verlengd. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hem van doodslag op zijn 58-jarige vrouw Corrie, die sinds 7 januari wordt vermist. Van der Valk mag langer worden vastgehouden in belang van het onderzoek en wegens de ernst van het misdrijf waarvan hij wordt verdacht.

Hoewel de voorlopige hechtenis met dertig dagen is verlengd, toetst de rechtbank in Arnhem volgende week donderdag opnieuw of Van der Valk nog vast moet blijven zitten. In een reactie hierop zegt de advocaat van Van der Valk, M. Moszkowicz, dat deze stap van de rechtbank heel uitzonderlijk en niet ongunstig voor zijn cliënt is. Nico van der Valk werd op 22 maart aangehouden. Hij mag alleen contact met zijn advocaat hebben.

Teken van leven
Nico van der Valk is de laatste die zijn vrouw heeft gesproken, voordat ze verdween. Voor zover bekend is haar lichaam nog niet gevonden. Ook zou ze nog geen teken van leven hebben gegeven. Nico van der Valk is een achterneef van Gerrit van der Valk, de grondlegger van het gelijknamige horecaconcern. Hij werkt in motel Nuland.

Reageer op dit artikel