nieuws

Voorjaarsdiners universiteit groningen

Horeca

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) nodigt op donderdag 19 april haar oud-studenten uit aan tafel in vijf verschillende eetgelegenheden in Nederland. Deze voorjaarsdiners zullen plaatsvinden in het restaurant van het Tropenmuseum (Amsterdam), hotel New York (Rotterdam), ’t Pestengasthuys (Zwolle), Het Stadhouderlijk Hof (Leeuwarden) en de Statenzaal van het Provinciehuis (Groningen).

Alle 40.000 afgestudeerde oud-studenten hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen. Tijdens de diners zullen enkele prominente Nederlanders, die zelf aan de RUG hebben gestudeerd, ‘tussen voorgerecht en toetje’ een korte informatieve lezing houden over een actueel onderwerp. Zo komen in Amsterdam onder meer Max van den Berg en Jos Staatsen aan het woord.

Gemêleerde opkomst
Professor Ton Beenackers is één van de sprekers in Rotterdam. Winnie Sorgdrager verzorgt een inleiding in Zwolle. Hoogleraar Jan Oosterhaven luistert het voorjaarsdiner in Leeuwarden op met een speech, professor Dirkje Postma doet hetzelfde in Groningen.

Het RUG-voorjaarsdiner werd vorig jaar voor het eerst gehouden en kende een gemêleerde opkomst van zo’n 350 oud-studenten. Doel van het evenement is om als universiteit afgestudeerden en gepromoveerden te ontmoeten en contacten uit te breiden of te intensiveren.

Reageer op dit artikel