nieuws

Wessanen schort verkoop op door MKZ

Horeca

Het zuivel- en voedingsconcern Wessanen heeft het verkoopproces van het kaasmerk Leerdammer voorlopig stopgezet. Wessanen stelt dat als gevolg van de uitbraak van mond- en klauwzeer (MKZ) ‘het investeringsklimaat in de Europese zuivelindustrie te ongunstig is’.

Wessanen vreest dat het verkoopproces van de kaas onnodig ongunstig wordt beïnvloed, ook al heeft de uitbraak van MKZ ‘minimale effecten op het bedrijfsresultaat van Leerdammer’. Het concern benadrukt dat het niet afstapt van de ingezette strategie om alle zuivelactiviteiten de deur uit te doen en zich volledig toe te leggen op gezonde en speciale voeding.

Met het besluit plaatst Wessanen de kandidaat-kopers voor Leerdammer, Campina, Friesland Coberco en het Italiaanse Parmalat, in de wachtkamer. Wessanen zegt de ingezette groeistrategie van het kaasmerk vooralsnog voort te zullen zetten.

Reageer op dit artikel