nieuws

Aanbieden Hollandse Nieuwe afgelast

Horeca

Het aanbieden van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe aan Groningse officials is maandagmiddag op uitdrukkelijk verzoek van het Nederlands Visbureau afgelast. Het bureau vreesde dat hierdoor de traditionele veiling van de eerste Hollandse Nieuwe op 31 mei in gevaar zou komen.

Tot de officials die de allereerste Hollandse Nieuwe zouden proeven, behoorden onder anderen de Groningse commissaris van de koningin H. Alders en burgemeester J. Stavast van Stadskanaal. Maar zij visten achter het net.
Het uitdelen van eerste vaatje met 160 Hollandse Nieuwe was georganiseerd door de plaatselijke vishandelaar Klinge. De vis zou per helikopter naar Musselkanaal en naar de notabelen worden gevlogen. Maar op het laatste nippertje heeft de vishandelaar op verzoek van het Visbureau van zijn stunt moeten afzien.
Het eerste vaatje wordt altijd in Scheveningen geveild waarna de opbrengst naar een goed doel gaat. Het Visbureau vreesde dat dit bedrag aanzienlijk minder zou zijn als vishandelaar Klinge zijn actie zou voortzetten. Dit argument was voldoende om de man ervan af te laten zien.

Reageer op dit artikel