nieuws

Aandelen voor caterpersoneel

Horeca

Alle medewerkers van Van Hecke, Party Plus en Sodexho Nederland kunnen sinds 14 dagen aandelen Sodexho Alliance kopen. Deze aanbieding vormt onderdeel van het wereldwijde International Stock Ownership Plan van Sodexho Alliance.

Het International Stock Ownership Plan van Sodexho wordt van toepassing in 23 landen van de in totaal zeventig landen waar Sodexho Alliance – of werkmaatschappijen daarvan – werkzaam is. Het plan werd tijdens een speciale aandeelhoudersvergadering, eind vorig jaar, geaccordeerd. Voorloper van het nieuwe aandelenplan was een soortgelijk plan, dat in ‘93 in het thuisland Frankrijk van start ging en daar ondertussen 17.000 aandeelhouders heeft opgeleverd.

Meeprofiteren
Pierre Belon, oprichter en nog altijd de hoogste baas binnen Sodexho: ‘Door een bredere, internationale basis aan ons medewerkersaandelenplan te geven, willen wij benadrukken dat we een internationale, wereldwijd opererende organisatie zijn. Het is de bedoeling dat onze medewerkers kunnen meeprofiteren van het succes van onze onderneming.’
Hans Rijnierse, algemeen directeur van Sodexho Nederland: ‘Dit is een nieuwe mogelijkheid om de band tussen de Nederlandse werknemers en het moederconcern te versterken.’Wereldwijd telt Sodexho momenteel zo’n 285.000 medewerkers. Het merendeel daarvan is werkzaam in de 23 landen waar het aandelenplan van toepassing is. De eerste inschrijving bij Sodexho Nederland sluit op 11 mei a.s.

Reageer op dit artikel