nieuws

Aanhoudingen na ongeval barkeeper

Horeca

De politie van Hollands Midden heeft twee jongens van 16 en 17 jaar uit Zoeterwoude-Dorp aangehouden in verband met de dood van een 44-jarige man uit Leiden. De man werd afgelopen dinsdag dood aangetroffen in een caravan nabij een horecagelegenheid in Zoeterwoude-Dorp.

De man zou zijn overleden aan de gevolgen van een ongeval dat door de twee jongens zou zijn veroorzaakt, aldus de politie. De man kwam op Koninginnedag op weg naar huis met zijn brommer ten val over een losgetrokken verkeerspaal.
Uit buurtonderzoek bleek dat de twee jongens uit balorigheid de paal uit de grond hadden getrokken en op de weg hadden gelegd. De man had volgens ooggetuigen ogenschijnlijk alleen schaafwonden opgelopen en stelde geen prijs op medische hulpverlening.
Op verzoek van de man brachten agenten het slachtoffer terug naar de horecagelegenheid waar hij als barkeeper werkzaam was. De man koos er uiteindelijk voor om niet met een taxi naar zijn woning in Leiden te gaan, maar te blijven overnachten in de caravan op het terrein van de horecagelegenheid. Daar werd hij de volgende ochtend levenloos aangetroffen.

Reageer op dit artikel