nieuws

Aspergerecept van meesterkok

Horeca

Hoe maakt meesterkok Cas Spijkers asperges klaar? Eenvoudig, zo onthulde de kok aan zijn toehoorders eind april in Grubbenvorst.

Schil de asperges dun, doe ze rauw in de boter met peper en zeezout en bak ze vervolgens vijf minuten. Niet alleen Cas Spijkers gaf een recept voor het ‘witte goud’ prijs. Ook oud-wielrenner Peter Winnen kwam met een culinaire tip op de proppen. Hij vertelde hoe zijn moeder altijd aspergesoep maakt: trek een bouillon van schenkel en kruiden (welke wilde Winnen niet onthullen). Laat de bouillon een nacht op een laag vuurtje pruttelen. Voeg knolselderij, peterselie, bloemkool en lettervermicelli toe. ‘Ik heb nog nooit zo’n lekkere soep gegeten als die van mijn moeder’, aldus de Limburgse oud-wielrenner.

Reageer op dit artikel