nieuws

Belgische gids voor frietjes

Horeca

De legendarische frietjes uit België worden de beste ter wereld genoemd. Met een gids kennen ze elkaars kwaliteiten.

Belgische frietbakkers kunnen nu ook onderling herkennen wie van hen tot de absolute top behoort. Belgische gids wijst weg naar perfecte frietjes In een gids naar het model van de Michelin-restaurantgids, De vijftig beste friteriën van het koninkrijk, staat Antoine’s in Brussel op de eerste plaats met vijf sterren. Ook Chez Robert in Charleroi, Chez Billy in Bergen en L’Industrie in Luik mogen vijf sterren achter hun naam zetten, oordeelt de gids van het tijdschrift Tele-Moustique.
Volgens een expert in het boekwerkje is friet oorspronkelijk een Belgische vinding. In de zestiende of zeventiende eeuw zouden de frieten zijn bedacht door hongerige mensen in Namen. Doordat de rivier was bevroren, konden zij geen vis vangen. Daarop sneden ze visfiguurtjes uit hun aardappels en frituurden die.

Reageer op dit artikel