nieuws

Boete na glas water voor zwerver

Horeca

Een bareigenaar uit de Italiaanse kustplaats La Spezia heeft een boete van 500.000 lire (570 gulden) gekregen omdat hij een zwerver een glas water had gegeven. Hij ging volgens de politie in de fout omdat hij geen kassabon had gemaakt, zoals de wet dat voorschrijft.

De politie had de 60-jarige zwerver zaterdag buiten de bar opgewacht. Toen bleek dat hij geen kassabon kon laten zien, werd de bareigenaar op de bon geslingerd. Dat meldde de Italiaanse media.
Inwoners van La Spezia hebben inmiddels een inzamelingsactie gehouden voor een ‘solidariteitsfonds’, waaruit bareigenaar Umberto Romeo zijn boete kan betalen. Ook minister Ottaviano del Turco heeft volgens de kranten een bijdrage gegeven. Hij vindt de wet op het bewaren van kassabonnen achterhaald.

Reageer op dit artikel