nieuws

Britse regering moet Bass-besluit heroverwegen

Horeca

De Britse regering moet haar veto over de over-name van bierbrouwer Bass door het Belgische Interbrew opnieuw in overweging nemen. Dat heeft het Hooggerechtshof in Londen vrijdag beslist in een door de Belgen aangespannen zaak.

Het hof oordeelde vorige week woensdag al dat de Britse mededingingsautoriteit Interbrew oneerlijk heeft behandeld. De Belgen kochten Bass vorig jaar augustus voor 7,9 miljard gulden. Volgens de concurrentiecommissie kreeg Interbrew daardoor een te sterke marktpositie, maar de Belgen wijzen erop dat het marktaandeel van de Britse brouwer Scottish & Newcastle nauwelijks kleiner is.
De rechter heeft overigens niet het oordeel van de concurrentiecommissie aangevochten, maar alleen de gevolgde procedure. Interbrew krijgt door de uitspraken van het hof de gelegenheid opnieuw alternatieven aan te dragen voor de volledige verkoop van Bass. Mogelijk stoten de Belgen de kleinere Britse brouwer Whitbread af.

Reageer op dit artikel