nieuws

Brommobiel voor pizzakoeriers

Horeca

Dat zegt General Mobility Services & Import uit Ede. Volgens de firma zou met de Microcar Hot-Line ofwel de ‘brommobiel’ de kwaliteit van de bezorgde pizza’s (en andere maaltijden) aanmerkelijk beter worden.In plaats van lawaaiige brommers waarmee pizzakoeriers door het verkeer schieten, kunnen ze nu gebruikmaken van de geinige brommobiel, die van reclame kan worden […]

Brommobiel voor pizzakoeriers

Dat zegt General Mobility Services & Import uit Ede. Volgens de firma zou met de Microcar Hot-Line ofwel de ‘brommobiel’ de kwaliteit van de bezorgde pizza’s (en andere maaltijden) aanmerkelijk beter worden.
In plaats van lawaaiige brommers waarmee pizzakoeriers door het verkeer schieten, kunnen ze nu gebruikmaken van de geinige brommobiel, die van reclame kan worden voorzien. De koeriers hebben een bromfietscertificaat nodig om achter het stuur te mogen kruipen en hoeven niet ouder dan zestien jaar te zijn. De topsnelheid van het vervoermiddel is begrensd op 45 km per uur. De chauffeur is beschermd tegen weer en wind. Bovendien biedt de brommobiel een zekere mate van bescherming tegen criminaliteit, omdat hij is uitgerust met centrale vergrendeling op de portieren en achterklep.
Het hart van de Microcar Hot-Line is de Food Control Box, die in de bagageruimte is gemonteerd. Anders dan op een brommer is dit geen isolatiebox, maar een soort oven. De temperatuur kan worden ingesteld op 75 tot 95° C. Dat betekent dat de wettelijk verplichte transporttemperatuur van voedingswaren van tenminste 60° C kan worden vastgehouden, aldus de firma.
De Food Control Box is, in overleg met diverse restauranteigenaren, ontwikkeld door Landone BV en To-Mac BV. De box wordt exclusief aan het Franse Microcar geleverd.
Voor informatie: General Mobility Services & Import, Ede. Tel. (0318) 69 00 62.

Reageer op dit artikel