nieuws

Celstraf geëist tegen hoteldirectie

Horeca

Tegen de huidige en voormalige directie van Hotel Opduin in De Koog (Texel) en het hoofd Technische Dienst, is woensdag voor de Alkmaarse rechtbank drie maanden voorwaardelijke celstraf geëist. De officier van justitie houdt hen verantwoordelijk voor de dood van een 12-jarige jongen.

De jongen raakte op 2 maart vorig jaar ernstig gewond in het zwembad van het hotel, toen hij met zijn linkerarm vast kwam te zitten in een aanzuigbuis. De afdekplaat van deze installatie was losgeraakt. De jongen overleed twee dagen later aan zijn verwondingen.
De officier R. Smits acht de drie verdachten weliswaar schuldig aan de dood van de jongen, maar wilde geen onvoorwaardelijke gevangenisstraf eisen. ‘De verdachten zijn erg onvoorzichtig en nalatig geweest, maar van opzet is geen sprake.’
De afdekplaat was al eerder losgeraakt en werd daarna vastgeplakt met watervaste lijm. Onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut wees later uit dat de lijm ongeschikt was voor zo’n reparatie. Ook is de officier van mening dat het drietal na de reparatie onvoldoende gecontroleerd heeft of de plaat nog vastzat.
De rechtbank doet op 13 juni uitspraak.

Reageer op dit artikel