nieuws

De Hoge Veluwe dinsdag weer open

Horeca

Nationaal park De Hoge Veluwe is vanaf dinsdag weer volledig toegankelijk. Het vijfduizend hectare grote park is door de mond- en klauwzeercrisis vanaf eind februari grotendeels afgesloten geweest.

Directeur P. Schenk van De Hoge Veluwe is bijzonder verheugd dat het nationale park als een van de eerste natuurgebieden in Gelderland weer helemaal mag worden opengesteld. Sinds eind februari was op enkele dagen na alleen de doorgaande weg van Hoenderloo naar Otterlo toegankelijk om bezoekers de kans te geven naar het Kröller-Möllermuseum te gaan.

Het park heeft zwaar te lijden gehad onder de afsluiting. Met Pasen, een traditioneel topweekeinde voor De Hoge Veluwe, kwamen er maar 240 bezoekers naar het park. Het Kröller-Möllermuseum trok dat weekeinde 2230 belangstellenden. Vorig jaar waren er met Pasen nog ruim 11.000 mensen in het park, van wie het grootste deel voor de natuur kwam.

Schenk onderhandelt met het rijk over een schaderegeling voor De Hoge Veluwe. Het park is voor 75 procent afhankelijk van de entreegelden en heeft door de langdurige afsluiting een verlies van meer dan 1 miljoen gulden geleden. Die tegenvaller kan het park volgens de directeur alleen niet dragen.

Reageer op dit artikel