nieuws

Ducasse houdt grote schoonmaak

Horeca

De Franse topkok Alain Ducasse is een druk mannetje. Behalve dat hij verantwoordelijk is voor sterrenrestaurants in Monaco, Parijs en New York is hij ook nog eens président van Châteaux & Hotels de France.

Het samenwerkingsverband dat kortgeleden in Parijs z’n Guide 2001 presenteerde. Ducasse, in zijn functie aangetreden in 1999, heeft het samenwerkingsverband een kwaliteitsimpuls gegeven. Of anders gezegd: hij heeft de bezem erdoor gehaald. 120 zaken verdwenen sinds 1999 uit het bestand, maar er werden er ook weer 205 aan toegevoegd. De club telt nu 532 hotels restaurants en kastelen en daarbij zitten ook bedrijven van Ducasse zelf: L’Abbaye de La Celle in La Celle en La Bastide de Moustiers in Moustiers-Sainte-Marie, allebei in Zuid-Frankrijk. Ingedeeld in verschillende klassen van heel eenvoudig (één ridderhelmpje) tot ‘Demeure d’exception’ (vier ridderhelmpjes omgeven met lauwerkrans).
Volgens Ducasse betekent lidmaatschap van Châteaux & Hotels de France 20 tot 40 procent méér omzet. De gids wordt in drie talen in een oplage van 630.000 exemplaren verspreid. De keten maakt uitgebreid promotie in Noord-Amerika. De website www.chateauxhotels.com trekt maandelijks tussen de 40.000 en 80.000 bezoekers.

Reageer op dit artikel