nieuws

Duitse partner Heine- ken boekt verlies

Horeca

Bayerische BrauHolding (BBH), de Duitse partner van Heineken, heeft vorig jaar een verlies geleden van 20 miljoen gulden (9,1 miljoen euro). In 1999 maakte de brouwer nog een winst van 39 miljoen gulden (17,7 miljoen euro).

De winstdaling is vooral te wijten aan een verlies van 47 miljoen gulden (21,4 miljoen euro) op het minderheidsbelang in frisdrankenbedrijf Coca-Cola Erfrischungsgetränke. Verder leverde een gezamenlijke onderneming in Chili minder op. Voor dit jaar is BBH voorzichtig optimistisch. De bierafzet in Duitsland heeft zich tot nu toe niet al te gunstig ontwikkeld als gevolg van de weersomstandigheden.BBH en Heineken richtten in februari de gezamenlijke onderneming BrauHolding International op. De samenwerking is er vooral op gericht het Duitse witbier van Paulaner internationaal te verkopen. De omzet van Paulaner, dat ook nog andere merken heeft, nam vorig jaar licht toe met 1,6 procent tot 618 miljoen gulden (281 miljoen euro).

Reageer op dit artikel