nieuws

Eurotest bij hamburgerketen

Horeca

McDonald’s heeft op 19 april proefgedraaid met de euro. Dat gebeurde in de vestiging in het Utrechtse Jaarbeurscomplex. De hamburgerketen is sinds 1998 bezig met procedures en oplossingen rond de komst van de nieuwe munt.

Om goed voorbereid te zijn op de komst van de euro bootste McDonald’s in het restaurant bij de Utrechtse Jaarbeurs de situatie na, zoals die zich op 1 januari 2002 zal voordoen. Vijfhonderd medewerkers van de Jaarbeurs waren benaderd om aan de test mee te werken. Zij hadden een envelop gekregen met daarin guldens of ‘euro’s’ en een bestelopdracht. Ongeveer driehonderd medewerkers hebben daadwerkelijk het restaurant bezocht en betaalden met guldens of euro’s. De kassa’s waren voorbereid en konden bij betalingen met guldens het wisselgeld in euro’s berekenen zoals dat op 1 januari ook dient te gebeuren. Er mag dan namelijk geen wisselgeld in guldens teruggeven worden.
Volgens McDonald’s’ voorlichter Marnix Simonis is het te vroeg om harde conclusies aan de test te verbinden. Ook wil het bedrijf de uitkomsten graag voor zichzelf houden. Wel signaleert Simonis dat de hamburgergigant één van de weinige bedrijven is die zich zo intensief voorbereiden op de komst van de nieuwe munt. Volgens hem doen de meeste bedrijven alleen papieren research en testen ze de organisatie en systemen niet daadwerkelijk.

Reageer op dit artikel