nieuws

Experiment met menuvolgorde

Horeca

Patron-cuisinier Joop Zwiep van restaurant Idylle uit Zweeloo gooit op 1 juli de klassieke menuvolgorde door elkaar.

Gasten kunnen die dag deelnemen aan het evenement ‘Proef op de tong. Een culinaire bergetappe’.‘
We doorkruisen de klassieke menu-opbouw met het hoofdgerecht als hoogtepunt van het diner. We wisselen lichte met zware gerechten af’, legt Zwiep uit. Het diner moeten meerdere climaxen bevatten. De restaurateur verklapt alvast dat het hoofdgerecht ergens aan het begin van het diner zit. Hij betitelt het evenement als ‘een experiment’. ‘Het is afwachten of het aanslaat.’
Gasten krijgen op 1 juli op verschillende plekken in en om het restaurant negen verschillende schotels te proeven. Vier collegakoks werken mee aan het experiment en bereiden ter plekke een gang. Het zijn Ilonca van der Werf van De Abdij van Dockum in Dokum, Jean Michel Hengge van restaurant Muller in Groningen, Jaap Istha van hotel-restaurant De Bokkepruik in Hardenberg en Martin Kruithof van restaurant De Lindenhof in Giethoorn.

Reageer op dit artikel