nieuws

‘Gemeenten laks met brandveiligheid

Horeca

De manier waarop gemeenten brandveiligheid regelen en controleren laat zeer te wensen over. Dit concludeert de Commissie Alders in een tussenrapportage.

De commissie stelt zo snel mogelijk een actieprogramma op met punten die de brandveiligheid en regelgeving bij gemeenten moeten verbeteren. Alders noemde de uitkomsten niet verrassend. Hij riep gemeenten op niet te wachten op de eindconclusies van zijn commissie. Hij vindt dat ze zo snel mogelijk moeten beginnen met het verbeteren van het brandveiligheidsbeleid.
Koninklijk Horeca Nederland (KHN) zegt ’blij’ te zijn met de uitkomst. ‘De aanpak en de controle van brandveiligheid is niet in de haak’, aldus een woordvoerder. KHN pleit voor één inspectiedienst waarin milieudienst, arbo en Keuringsdienst van Waren zijn samengevoegd. ‘Eerst moeten er heldere regels zijn, dan een strakkere aanpak.’ Het eindrapport van Alders wordt in juni verwacht.

Reageer op dit artikel