nieuws

Hemelvaart: miljoen vakantiegangers

Horeca

De ANWB verwacht rond hemelvaartsdag (donderdag) veel files op de Nederlandse wegen. Naar schatting 1 miljoen Nederlanders gaan dit jaar tijdens het lange weekeinde op vakantie.

Het merendeel van de vakantiegangers (750.000) viert de korte vakantie in eigen land. Vooral de kustgebieden, Noord-Brabant, de Veluwe en Limburg zijn populair om de vakantie door te brengen. Wegens de mond- en klauwzeercrisis blijven verschillende natuurgebieden in Gelderland en Overijssel gesloten. De Veluwse bossen daarentegen worden voor publiek heropend. Bijna 250.000 mensen pakken dit jaar hun koffers en trotseren de verkeersdrukte om het lange weekeinde door te brengen in België, Duitsland of Frankrijk.
De ANWB verwacht dat de drukte op de Nederlandse wegen zich vooral toespitst op woensdag tussen 14.00 en 19.00 uur. Bovendien zorgen dezelfde toeristen zondag weer voor verkeersopstoppingen als ze massaal naar huis gaan. Naast het verwachte mooie weer zorgen evenementen als de Amstelcupfinale in Rotterdam en de ‘Home and Garden Fair’ in Breda volgens het verkeersbureau voor extra drukte op de wegen.

Reageer op dit artikel