nieuws

Hoger beroep in strafzaak seksclub

Horeca

De strafzaak tegen twee Amsterdammers die zijn veroordeeld voor viervoudige moord in de Haarlemse seksclub Esther krijgt een vervolg. Zowel het Openbaar Ministerie (OM) als de advocaat van een van de verdachten heeft hoger beroep aangetekend.

De strafzaak tegen twee Amsterdammers die zijn veroordeeld voor viervoudige moord in de Haarlemse seksclub Esther krijgt een vervolg. Zowel het Openbaar Ministerie (OM) als de advocaat van een van de verdachten heeft hoger beroep aangetekend.
In de nacht van 19 op 20 februari 2000 werden vier mensen, onder wie twee leden van de motorclub Hells Angels, doodgeschoten in de seksclub. Ze werden gedood door de portier van de club, de 36-jarige J.L., bijgenaamd Popeye, en zijn vriend M.P., die de bijnaam Polletje droeg.

De portier loste schoten op twee mannen toen een van hen zijn vriendin intimideerde en met een vuurwapen bedreigde. P. schoot vervolgens op alle vier de mannen. Hij kreeg hiervoor levenslang. De advocaat van P. Doedens, gaat in hoger beroep tegen deze uitspraak, zo liet zijn kantoor vrijdag weten.
De rechtbank oordeelde twee weken geleden dat beide verdachten schuldig zijn aan moord op alle vier de slachtoffers. L. werd veroordeeld tot tien jaar en TBS, omdat zijn handelen volgens de rechtbank grotendeels was ingegeven door een ernstige psychische stoornis. Zijn advocaat acht deze straf redelijk. Het OM, dat twintig jaar en TBS had gevraagd, gaat tegen deze uitspraak in hoger beroep.

Reageer op dit artikel