nieuws

Horeca Journal nr. 4 2001

Horeca

Het is tijd om af te rekenen met de vooroordelen tegen de instellingskok: Horeca Journal maakt de start. Verder: reportages over sauzen, pasta’s en combisteamers.

Instellingskoks: roeping of broodkeus

Het is tijd om af te rekenen met de vooroordelen tegen de instellingskok. Sjaak Jobse, Rick Diepenbrug en Frans Gerrits bewijzen dat het clichébeeld niet klopt. Overstappen van de horeca naar de instelling staat niet gelijk aan stoppen met koken.

Lichte sauzen voor de zomer

Sauzen zijn de kroon op het werk van een kok, ze zijn een soort handtekening. Met de zomer in het verschiet willen we andere sauzen, eenvoudiger, lichter en als het even kan ook gezonder. Een aantal tips.

Pasta met een mooie bite

De gemiddelde Italiaan eet ongeveer dertig kilo pasta per jaar. Hier te lande redden we dat bij lange na niet, maar we zijn hard bezig met een inhaalslag. En smaakt het?

Rendement op stoom

Techniek in dienst van de kok, voor maximale efficiency en een optimaal eindresultaat, zo kunnen we de combi-steamer het best omschrijven. Eindeloze mogelijkheden en simpele bedienig, dat is combi-steamen bij uitstek.

Biodag: Kom ook!

De aandacht van de Nederlander voor biologische producten wordt allengs groter. De horeca moet daarop inspelen. Gelukkig gebeurt dat ook. Niet voor niets meldt de groothandel een groeiende vraag en het is flauw om dat per se met de problemen rond vlees en vis in verband te brengen. Ook de horeca ziet hierin kansen.

Reageer op dit artikel