nieuws

Hoteliers berusten in wegblijven Koningin

Horeca

Hoteliers in Meppel en Hoogeveen berusten erin dat koningin Beatrix en haar gevolg op Koninginnedag Drenthe niet zullen bezoeken.

Hotel Tulip Inn in Hoogeveen en hotel Waanders in Staphorst zitten nog het meest met de gebakken peren. Beide hotels waren zo goed als volgeboekt door de NOB en de NOS die er hun verslaggevers en technisch personeel in onder wilden brengen. ‘We zitten nu met een leeg hotel’, reageert Astrid de Leeuw van Tulip Inn. De NOS had 35 van de 40 kamers geboekt. Het reserveringsboek van hotel Waanders biedt eenzelfde beeld. Door de boeking van het NOB voor 24 kamers is een rode streep gezet. ‘Een fikse schadepost, maar het was te verwachten’, vindt Hendrik Waanders. Hij noemt het ‘fair’ dat het bezoek niet doorgaat.

Reageer op dit artikel