nieuws

Hotelschool geeft risk management

Horeca

Met ingang van september 2001 komt de Hoge Hotelschool Maastricht met een onderwijsmodule, geheel gewijd aan ‘risk management’.

De keuzemodule is bedoeld voor het vierde leerjaar en bereidt de toekomstige managers voor op allerlei denkbare rampen en risico’s. Te denken valt daarbij niet alleen aan brand of roofovervallen, maar ook aan voedselveiligheid, beveiliging van computernetwerken en debiteurenbewaking. De cafébrand van 1 januari in Volendam is volgens hotelschooldirecteur Cees van der Klip niet de aanleiding geweest voor het aanbieden van de module, maar heeft de zaken wel in een stroomversnelling gebracht.
Risk management is in de Verenigde Staten al jaren een bekend fenomeen, maar in Nederland krijgt het nu pas voorzichtig voet aan de grond. Het is bedoeld om organisaties bewust(er) te maken van de risico’s die ze lopen, het brengt deze risico’s in kaart en analyseert ze zodat gevaren op alle denkbare vlakken beperkt kunnen worden en, indien zich toch calamiteiten voordoen, deze op doeltreffende wijze aangepakt kunnen worden.

Reageer op dit artikel